RSS Feed
Kas 7

Jessie Evans & Toby Dammit @ URA

Posted on Cuma, Kasım 7, 2008 in Bludatura, YapBoz

JESSIE EVANS (The Vanishing/Autonervous) & Toby Dammit ( Iggy Pop/Swans/The Residents) 8 Kasım’da URA’da!

JESSIE EVANS
Şarkıcı ve saksofoncu Jessie Evans ve davulcu partneri Toby Dammit pop, elektro ve afrobeat’i birleştiren canlı ve dans edilebilir bi müzik yapıyorlar. Perküsyonisti Toby Dammit (IGGY POP, SWANS, THE RESIDENTS) ile tanışmadan önce, Evans THE VANISHING, AUTONERVOUS ve SUBTONIX gibi gruplar ve HANIN ELIAS (ATARI TEENAGE RIOT), BETTINA KÖSTER (MALARIA!) ve GLASS CANDY (ABD) gibi sanatçılarla birlikte çalıştı. Müzikleri canlı, cesur ve hayli dans edilebilir. Jessie şu an Tijuana, Meksika’daki La Playas için Berlin’de eski DDR radyo televizyon yayınları binasında kaydedilen ilk solo albümü “Is it Fire”ın son aşamaları üzerinde çalışıyor. Albüm için BUDGIE (CREATURES, SIOUXSIE AND THE BANSHEES), MARTIN WENK (CALEXICO) ve NAMOSH (Berlin) ile çalışılmış. Albümün kaydını THOMAS STERN (EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, CRIME AND THE CITY SOLUTION) ve mixlerini PEPE MOGT (NORTEC COLLECTIVE) üstlenmiş.

TOBY DAMMIT
Aslında Doğu Tenenessee’li olan Dammit Güney Amerika’nın önemli timpanistlerinden birinin kapısına bırakılıp evlat edinildikten sonra 10 yıl boyunca eğitildi ve ergenlik döneminde senfonik bir teröre dönüşüp okulu bırakmaya karar verdi. 1987 yılında Memphis Iggy Pop konserinden sonra Knoxville’e geri döndü, davulunu toplayarak 18 yaşında Iggy Pop’un turnesini bir sonraki basamağı olan Ohio’ya gitti. Toby, Iggy’nin konselerine katılırken roadielerine da pek çok mektup ve demo kaydı verdi. Bu işe yaramadı ve Dammit gerçekten işlerine yarayabileceğini düşündüğü sanatçılara doğrudan mektuplar yazdı; bunların arasinda ANDREW BELEW, XTC, BLACK FLAG ve SST RECORDS’un kurucusu GREG GINN vardı. Ginn Dammit’i geri aradı ve California’ya taşınmasını istedi; Dammit Greg Ginn’le tanışmak ve yaşamak üzere apar topar yola düştü. Bir yıl boyunca ünlü “cow punk” grubu TEX AND THE HORSEHEADS ile çaldıktan sonra orgcu LUTHER HAWKINS’le tanıştı ve THE SCREAMERS’dan PAUL ROESSLER ile çalıştılar. Bir akşam bar televizyonunda Iggy Pop’u The David Letterman Show’da gördü. Letterman Iggy’ye müzisyenlerini nasıl bulduğunu sorunca, Iggy de Ohio’da Tennessee’li bir çocuk tarafından takip edilme hİkayesini anlattı. Bundan sonra bir dizi olay Toby’yi 1990 yılında, yani 22 yaşında IGGY POP’un davulcusu olmaya sürükledi.

1995te Dammit bir yandan sağ eliyle devasa bas davulunu, diğer yandan sol elinde iki sopasıyla vibrafon çalıp üstüne bağladığı yürüyüş davulu ve bas davulunu çalarak yer aldığı New York’lu grup SWANS’a katıldı. Yönetimleri Cryptic Corporation ve plak şirketleri Ralph Records Dammit’e açıkça kredi vermelerine rağmen, Dammit’in The Residents ile olan ilişkisinin ne boyutta olduğu ve grup ile nerede nasıl ne zaman çaldığı çok da açık değil. Cryptic’in “Top Dollar”daki açıklamasına göre Dammit’in işlerinden çok memnunlar. Buna benzer bir görüşü DEVO’dan MARK MOTHERSBAUGH da “The asses are masses who need to wear Dammit glasses!” ifadesiyle paylaşıyor.

Dammit 2003te BAD SEEDS’in davulcusu THOMAS WYDLER ile düet albümünü kaydetmek üzere Doğu Berlin’ki eski DDR radyo ve televizyon yayın merkezine gelir. 2006’da aynı stüdyoya “Release The Stars”ı kaydetmek için gelen RUFUS WAINRIGHT onun “sahip olduğu herşey”ini DDR’a getirmesini ister. Sahip olduğu bütün davul koleksiyonunu toplamakla kalmayıp ayrıca üstüne basıldığında bir insanın sırtnın kırılmasına benzer ses çıkarıcak tahtadan bir parça bulmaya çalışırken çalışmaları ormana kadar gider. Bugün Dammit Berlin’in bir diğer sakini olan JESSIE EVANS ile çalışıyor. Tahmin edilebileceği gibi garip bir şekilde ikili, Jessie’nin ilk solo projesini Meksika’da başlatıyorlar. İkili Albümün temel parçalarını kapanışına kadar DDR Saal 4’te kaydettikten sonra son aşamalar için 2007 yazında Mexico City’ye gitti.

Be the first to comment.

Leave a Reply